Rockabilly Xmas – Juttis & Bygga

Lipunmyynti on käynnissä! Varaa omasi pian, sillä lippuja on rajoitetusti. Varaa liput tästä!

Mitä?

Rockabilly Xmas Juttis & Bygga: rokkarien pikkujoulujortsut – pääesiintyjänä Matchbox!

Missä?

Juttis: Ravintola Juttutupa, Säästöpankinranta 6, 00530, Helsinki
Bygga: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, 00530, Helsinki
Kulku tilojen välillä onnistuu sisäkautta yhdyskäytävän läpi.

Milloin?

Perjantaina 20. joulukuuta, klo 19 alkaen!

Juttis (vapaa pääsy):
20.00 DJ Butcher Pete
21.00 The Hip-Shooters
23.00 Lo-Lites
23.45-02.30 DJ Butcher Pete
 
Bygga:
19.00 Ovet auki, DJ Farmae John
22.00 Mike Bell & The belltones
23.30 Matchbox
00.50-02.30 DJ Farmer John

Rockabilly Xmas Juttis & Bygga: rokkarien pikkujoulujortsut – pääesiintyjänä Matchbox!

Juttutuvasta on muodostunut livenä nautittavan juurimusiikin ystävien keskuudessa jo käsite. Nyt Juttiksen joulubileet laajenevat myös samassa rakennuksessa sijaitsevan legendaarisen keikkamestan eli Byggan puolelle. Juttutupaan on perinteiseen tapaan vapaa pääsy, mutta Juttiksen asiakkaat voivat kulkea yhdysovesta Paasitorniin Byggaan lunastamalla erittäin kohtuuhintaisen pääsylipun ja nauttia näin illan aikana kaikkiaan neljästä bändistä ja kahdesta deejiistä.

Perjantaina 20.  joulukuuta rokataan otsikolla Rockbilly Xmas Juttis & Bygga kahden eri kerroksen ravintolasalissa yhteensä neljän bändin ja kahden tiskijukan voimin. Tiesithän, että voit majoittua samassa rakennuksessa Scandic Paasissa. Katso lisää majoitusvaihtoehdosta.

Bygga eli Paasitorni oli 1960- ja 1970-luvuilla rockmusiikin saralla yksi Helsingin keskeisiä livepaikkoja. Itse Gene Vincent esiintyi Byggalla 55 vuotta sitten lokakuussa 1964 ja Hurriganes teki siellä kuuluisan ensimmäisen keikkansa uuden vuoden aattona joulukuussa 1971. Tosin porrastasanteella, koska saliin oli jo buukattu Jussi & The Boys.

Bileiden pääesiintyjänä nähdään 70- ja 80-lukujen rockabillyboomin ykkösbändi Matchbox. Brittien lämppärinä Paasitornissa esiintyy Suomen rockabilly-ylpeys Mike Bell & The Belltones. Nämä rock’n’rollin ystävien pikkujoulujuhlat käynnistyvät Juttutuvassa, jossa väkeä viihdyttävät kotimaiset Lo-Lites ja Hip-Shooters. Kokonaisuutta täydentävät alan marinoidut deejiit Farmer John ja Butcher Pete.

Matchbox: viisi miljoonaa fania ei voi olla väärässä

Brittiläinen Matchbox on tärkeimpiä 1970-luvun lopun rockbabillyn uuden tulemisen edustajista ja katalysaattoreista. Yhtyeen suosittuja kappaleita ovat muun muassa Rockabilly Rebel, Midnight Dynamos, Buzz Buzz a Diddle It, Everybody Needs a Little Love, When You Ask About Love, Washmachine Boogie ja Teenage Boogie.

Vuonna 1971 perustettu Matchbox teki läpimurtonsa rock’n’roll-legenda Bo Diddleyn säestysbändinä ja toimimalla toisen legendan Carl Perkinsin lämppärinä loppuunmyydyllä Euroopan-kiertueella. Yhtyeen asialleen omistautuva, energiaa ja elämäniloa tihkuva esiintyminen herätti laajaa huomiota. Seuranneet ylistävät arviot musiikkilehdistössä poikivat levytyssopimuksen Magnet Recordsille.

Ensisinkku Buzz Buzz a Diddle It sai valtavasti radiosoittoa ja nousi brittimyyntilistoille. Seuraavaksi ilmestyneestä Rockabilly Rebelistä muodostui jo maailmanlaajuinen hitti ja sitä seuranneet When You Ask About Love, Midnight Dynamos ja Over The Rainbow sementoivat bändin aseman kassamagneettina.

Matchboxin levyjä myytiin maailmanlaajuisesti viisi miljoonaa kappaletta.

Bändin esiintymiset lukuisissa tv-ohjelmissa ja kiertueilla legendojen kuten Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Chuck Berry kanssa, vakiinnuttivat sen aseman yhtenä suurimmista alan vetonauloista.

Nyt Matchbox on itsekin legenda. Ja vaikka Matchbox oli suosionsa huipulla Suomessa vuosikymmenen lopun ja 1980-luvun alun rockabillybuumin aikana, eivät fanit ja suuri yleisö ole hylänneet bändiä. Matchboxilla on vankka status yhtenä maailmanlaajuisen rockabilly-revivalin suurimpana klassikkona. Matchboxin perustajajäsenet Steve Bloomfield ja Fred Poke ovat edelleen mukana ja myös kolme muuta kuuluvat bändin suuren menestyksen aikaiseen kokoonpanoon. Matchbox on koko uransa pysynyt juurilleen uskollisena ja sitä yleisö rakastaa.

Graham Fenton: laulu
Steve Bloomfield: soolokitara, laulu
Jimmy Redhead: rummut, laulu
Gordon Scott: rytmikitara, laulu
Fred Poke: basso, laulu

Lisätietoja: http://www.rockabillyrebel.co.uk/index.htm

Mike Bell & The Belltones: Suomirockabillyn ykkösvientituote

Tämä maamme ehdottomaan rockabilly-eliittiin kuuluva helsinkiläiskokoonpano kulkee tyylillisesti Johnny Burnetten ja Carl Perkinsin jalanjäljissä, eli innoitus ammennetaan 50-luvun rock’n’rollista ja rockabillysta. Bändi on 11 toimintavuotensa aikana noussut alansa kansainvälisesti tunnettuihin bändeihin keikkailemalla suurimmilla rock’n’roll-festivaaleilla ja klubeilla mm. USA:ssa, Venäjällä, Japanissa ja Euroopassa. Bändi on myös levyttänyt ja keikkaillut amerikkalaisen rockabilly-legenda Huelyn Duvallin kanssa. Suomalaiselle tv-yleisölle Mike Bell & The Belltones tuli tutummaksi Yle Teemalla nähdyltä kokonaisen ohjelman mittaiselta studioliveltä, jota on esitetty kanavalla useaan otteeseen.

Tähän mennessä Mike Bell & The Belltones julkaissut kolme albumia ja nipun pienempiä julkaisuja, joista uusin pitkäsoitto The Beat That Can’t Be Beat (Goofin’ Records) äänitettiin Los Angelesissa ja Berliinissä kokonaan livenä käyttämällä analogista 50-luvun nauhoitustekniikkaa. Levy sai esimerkiksi HS-arviossa täydet viisi tähteä. Uusin EP-levy Crystal Ball julkaistiin alkuvuodesta 2019 ja sen myötä bändi jatkaa keikkailua ympäri maailman.

Mike Bell: laulu ja rytmikitara
Timo Kalijärvi: soolokitara
Iikku Riepponen: kontrabasso
Japi Saario: rummut

Lisätietoja: https://mikebellandthebelltones.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Mikebellandthebelltones/

DJ Farmer John: erikoisdeejii tyyli edellä

Erikois-tiskijukkien terävintä kärkeä edustava Farmer John tuli legendan mukaan pistetyksi gramofonin neulalla jo neuvolaikäisenä. Rock’n’roll-deejii ammentaa tyylinsä 50-luvun äänimaailmasta ja aikakauden estetiikasta.

Käsin poimitut seiskatuumaiset rock’n’roll-, rockabilly- ja rhythm & blues -vinyylikiekot pyörivät jo nähtävyydeksi luokitellulla 50-luvun laitteistolla, joka on kiertänyt miehen matkassa vuosien varrella lukuisilla klubeilla, alan festareilla ja tapahtumissa Välimeren aurinkorantoja myöten.

DJ Farmer Johnin custom-rakenteinen DJ-kioski hakee tosiaan vertaansa: kaksi antiikkista Philips-levysoitinta, vintage-miksauspöytä ja kierrepiuhalla varustettu puhelinluuri ennakkokuuntelua varten ilmentävät miehen tinkimätöntä tyyliä. Näillä kamoilla soitettuna käsinpoimitut alkuperäiset seiskatuumaiset iskevät tehokkasti vaativankin rock’n’rollin ystävän tanssihermoon. 2010 -luvun varmasti kysytyimpiin kotimaisiin juurimusatiskijukkiin lukeutuva Farmer John on toiminut usean vuoden ajan vakiodeejiinä myös Juttutuvan maineikkailla Ghetto-klubeilla.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/DJ-Farmer-John-596429653807919/

The Hip-Shooters: rockabilly-hurmosta raa’alla blueskierteellä

Juttutuvan puolen pääesiintyjänä lavalle nousee suomalaisen 50’s rocknrollin tuore iskuryhmä The Hip-Shooters, joka vannoo primitiivisen ja estottoman rockabilly-hurmoksen nimeen. Bändin pian ilmestyvä esikoislevy on yksi alan odotetuimpia tapahtumia maassamme.

Tämän superyhtyeen resepti on selvä: puolet autenttista 1950-luvun rock’n’roll-tunnetta ja puolet oikeanlaista hulluutta. Raakaan energiaan luottavan kvartetin jäsenet ovat hioneet kynsiään esimerkiksi Rockin’ 8-Balls-, The Fanatic IV- ja Rhythm Wheel Combo-yhtyeissä. Bluesista ja primitiivisestä hillbilly-jytkeestä oman soundinsa yhdistelevän The Hip-Shootersin esikoisvinyyli ilmestyy alkuvuodesta 2020 arvostetulla espanjalaisella Sleazy-Records-levymerkillä.

Kekka Uitto: laulu ja rytmikitara
Pekka Laine: kitara
Markku Salmi: kontrabasso
Matti Saloranta: rummut

Lisätietoja: https://www.facebook.com/thehipshooters/

Lo-Lites: mustaa rock’n’rollia Helsingin Kalliosta

Rockabilly Xmasin Juttutupa-osion avausbändi on vuodesta 1999 tasaisen tappavaan tahtiin jyllännyt helsinkiläistrio Lo-Lites, joka esittää omien sanojensa mukaan ”mustaa rock’n’rollia, aiheen vaatimukset täyttävän kokoisilla vehkeillä”. Katupoikakolmikko on erikoistunut tulkitsemaan rhythm & bluesin ja rock’n’rollin transitiovaiheen materiaalia ja toteuttaa agendansa vastustamattomalla teholla. Olipa tahtilajina rockabilly tai Bo Diddleyn viidakkobiitti on Lo-Lites luonut oman soundinsa joka nivoo amerikkalaisen juurimusiikin rihmoista energistä 50-lukuista autotallirokkia. Kakadujen laulu kertoo myös että tämä on bändin 11 päivää vaille 20-vuotis-juhlakeikka!

Miku Majuri: laulu ja kitara
Jate Haro: bassokitara ja taustalaulu
Harri Nieminen: rummut

Lisätietoja: https://www.facebook.com/The-Lo-Lites-594751237269279/

DJ Butcher Pete: halki poikki ja pinoon

Vanhan liiton tiskijukan Butcher Peten (Pete Hoppula) skraitoissa pyörivät vain ja ainoastaan alkuperäiset rock’n’roll- ja rhythm’n’blues-vinyylit sekä -savikiekot. Pitkin poikin Suomea yli 150 soittokeikan rutiinilla läpi 2010-luvun operoinut DJ on ennättänyt nostattaa jortsutunnelmia niin rockabilly- ja bluesbänditapahtumissa kuin 78 RPM ERA:n tapaisilla astetta spesiaaleimmilla tanssiklubeillakin. Jotkut saattavat tunnistaa Peten myös Blues News -lehdestä sekä The Impulse 3 -instrumentaalitrion riveistä.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/djbutcherpete/