La 22.2. Cleaning Women Klo 21.00

https://open.spotify.com/go?uri=spotify%3Aalbum%3A2I8jPDH0IUhUelS4txrmzF&product=embed_v2

Cleaning Womenin uutuuslevy Intersubjectivity  sisältää omintakeisella soundilla soitettuja pop-kappaleita. Kuulijan huomio kiinnittyy musiikin tarttuvuuteen ja helposti lähestyttävyyteen. Kolinan, surinan ja paukkeen sijaan levy tarjoaa 10 kymmenen melodista kolmen minuutin klassiseen formaattiin tehtyä tummanpuhuvaa pop-kappaletta.

Vuonna 1996 perustettu Cleaning Women tunnetaan itsetehdyistä soittimistaan, androgyynistä imagostaan ja poikkitaiteellisista tempauksistaan. Mustiin jakkupukuihin, maihinnousukenkiin ja sukkahousuihin pukeutuneet siivousrobotit CW01 (Risto Puurunen), CW03 (Timo Kinnunen) ja CW04 (Tero Vänttinen) ovat tehneet yli 500 keikkaa 20 eri maassa. Yhtye on tehnyt muun muassa säveltänyt ja esittänyt musiikkia sellaisiin mykkäelokuvaklassikoihin kuin Metropolis, Panssarilaiva Potemkinja Aelita.

Cleaning Women on operoinut myös kuvataiteen puolella. Se on osallistunut audiovisuaalisella installaatiolla ja kineettisellä veistoksella Parallax-nykytaidenäyttelyyn Mexico Cityssä. Se piti hiljattain Cleanland-näyttelyn helsinkiläisessä Tiketti Galleriassa.

Kaiken moni- ja poikkitaiteellisen toiminnan ohessa yhtye keskittyi jälleen musiikkiin ja julkaisi kymmenen vuoden tauon jälkeen neljännen albuminsa Intersubjectivity.  ”Olemme tehneet koko ajan aktiivisesti musiikkia muun muassa mykkäelokuvasäestyksiä, elokuvamusiikkia, keikkoja sekä uusia biisejä. Uuden levyn biiseistä osa on kahdeksan vuoden takaa, niitä on kertynyt hiljakseen”, kertoo Tero Vänttinen.

”Pop-levyn tekeminen tuntui virkistävälle idealle, koska kaikkien ennakko-oletus tuntuu olevan se, että teemme omituista avantgarde-musiikkia,” sanoo Vänttinen. ”Leffamusiikkiamme on hyödynnetty tällä levyllä. Jos tekee vaikkapa mykkäelokuvamusiikkia, se tehdään elokuvan tukemiseksi. Jotta tuosta materiaalista saa itsenäisiä  biisejä, tarvitaan vielä jalostamista ja lisää palikoita”, lisää Risto Puurunen.

 Kokoonpano: CW01, CW03, CW04