Ke 20.11. Rytmihäiriöklubi: Jazz Jkl Collective feat. Heidi Ilves Klo 21.00

Jazz Jkl Collective feat. Heidi Ilves

Heidi Ilves

 

Neljän ikäpolven Jazz Jkl Collectivea

 

 

Kokoonpano:

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jazz Jkl Collective on isännöinyt Jyväskylässä Perjantain jazzklubia reilun vuoden ajan, ja illoissa on kuultu kuukausittain teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Laulaja Heidi Ilveksen kanssa viime huhtikuussa tehty Wayne Shorter -tribuutti saa nyt jatkoa vieraillessaan Rytmihäiriöklubilla.

ArtBlakeyn ja Miles Davisin yhtyeistä ponnistanut Wayne Shorter kuuluu jazzmusiikin merkittävimpiin pioneereihin. Useat Shorterin elegantit kappaleet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jazzstandardeina, ja niitä kuullaan nyt Ilveksen sanoittamana ja laulamana. Heidi Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Laulaja tunnetaan rohkeana improvisoijana, sekä ahkerana ja kunnianhimoisena säveltäjänä.


Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottu, neljän ikäpolven yhtye on saanut järjestämissään klubi-illoissa vahvistukseksi kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectivessa loistaa kansainvälisesti korkealle arvostettu pianisti Marian Petrescu, 18-vuotias superlahjakkuus Kasper Halttunen rummuissa, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku sekä pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen.

”Jazz Jkl Collective -yhtye on kitaristi Tuomas Paukun neronleimaus…Yksi jazzkulttuurin hienoimpia ominaisuuksia on juuri sukupolvirajojen vaivaton ylittäminen, ja tässä yhtyeessä se saa selkeimmän manifestinsa.” –Pentti Ronkanen/KSML”