Keikat ovat merkittävä osa helsinkiläisen Juttutuvan identiteettiä ja tunnelmaa.

Tapahtumat

Juttutuvassa tapahtuu

Juttutuvassa musiikkiin ei todellakaan suhtauduta tiukkapipoisesti, päinvastoin! Ja vaikka elävä musiikki on merkittävä osa Juttutuvan identiteettiä ja tunnelmaa, musiikkitarjonnan rento ja rohkea kantava ajatus on, että hyvä on hyvää tyylilajista riippumatta. Vaikka taiturit ja rytmi vaihtuvat notkeasti tapahtuman ja klubin mukaan, eivät intiimi ilmapiiri ja letkeä meno katoa mihinkään.

Ke 21.3. Klo 21.00 Rytmihäiriöklubi: Treangular feat. Moritz Köther (FIN/GER)

Moritz Köther – saksofoni Samuli Lepola – kitara Simo Kärki – basso Teemu Mustonen – rummut Treangular on Helsingissä vuonna 2013

La 24.3. Klo 21.00 Ghettobilly: Trick Bag (Finland)

Trick Bag on helsinkiläinen yhtye, joka vannoo juurevan ja tanakan rock and rollin nimeen. Nykyisellä kokoonpanolla äijät ovat rouhineet vuodesta

Ke 28.3. Klo 21.00 Rytmihäiriöklubi: Dunkel-Haavisto-Kivivuori-Pynssi Quartet

  Manuel Dunkel – saksofoni Joonas Haavisto – piano Juho Kivivuori – basso Ville Pynssi – rummut    

To 29.3. Klo 21.00 Boothill Billy + DJ High-Q

Kiirastorstaina Juttiksessa on luvassa väkevää poljentoa ynnä hilpeää vispausta varsikanteleista käsin, kun häkälöylyt lauteilta heittää

La 31.3. Klo 21.00 Knucklebone Blues Band

Hikistä soulia ja hurmiogospelia kulttikauppiaiden, helppoheikkien ja publikaanien korruptoituneessa hengessä! Mukana arvaamaton yllätysvieras!

Rytmihäiriö

Vuodesta 1997 asti rytmiä Pitkänsillan paremmalle puolelle tuonut Rytmihäiriöklubi tarjoaa Stadin parasta livejazzia kaiken maailman tyyliin keskiviikkoiltaisin syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Kesä-elokuussa Rytmihäiriöklubin täyttää letkeänkevyt KesäJazz. Kotimaiset huippujazzmuusikot ja tuoreet lupaukset tarjoilevat kukin vuorollaan taidolla katettua, musiikillisella intohimolla ja improvisaatiolla maustettua jazzia koko kansan iloksi. Tunnelmallisissa illoissa on satunnaisesti myös ulkomaisia vierailijoita.

Elävä musiikki

Juttutuvan elävän musiikin illat ovat käsite. Ghettoblues- ja ghettobilly-illat esittelevät afroamerikkalaista juurimusiikkia ennakkoluulottomasti ja rajoja paukutellen, yleensä lauantai-iltaisin.
Musiikkitarjonnassa suurkaupunkien sykkeestä syntynyt eläimellinen svengi yhdistyy luontevasti syrjäseutujen juurevanrosoisiin soundeihin ja kesyttömään juottolabluesiin tai hurjaan honky tonk -ilakointiin. Tiedossa voi siis olla melkein mitä tahansa. Loistavat esiintyjät meiltä ja muualta sekä notkealla asenteella taidolla tehty musiikki hivuttavat tunnelman kattoon illasta toiseen.

Poliittisen historian klubi

Poliittisen historian klubin tarkoituksena on edistää yhteiskunnallista keskustelua valitusta aiheesta. Suosittu ja mielenkiintoisia ajankohtaisia aiheita esille nostanut klubi istuu Juttutupaan kuin nenä päähän, sillä politiikan pyörteet ovat olennainen osa Juttutuvan värikästä historiaa. Klubi-illoissa on keskustelijoina aiheeseen liittyviä eri alojen huippuasiantuntijoita.