Keikat ovat merkittävä osa helsinkiläisen Juttutuvan identiteettiä ja tunnelmaa.

Tapahtumat

Juttutuvassa tapahtuu

Juttutuvassa musiikkiin ei todellakaan suhtauduta tiukkapipoisesti, päinvastoin! Ja vaikka elävä musiikki on merkittävä osa Juttutuvan identiteettiä ja tunnelmaa, musiikkitarjonnan rento ja rohkea kantava ajatus on, että hyvä on hyvää tyylilajista riippumatta. Vaikka taiturit ja rytmi vaihtuvat notkeasti tapahtuman ja klubin mukaan, eivät intiimi ilmapiiri ja letkeä meno katoa mihinkään.

25.10. Klo 21.00 Rytmihäiriöklubi: Klaustophonics

Petri Herranen – saksofoni Jouko Kyhälä – urut ja huuliharppu Joonas Riippa – rummut Rytmihäiriöklubi Facebookissa

1.11. Klo 21.00 Rytmihäiriö Klubi: JAF Trio (FIN/DK)

Adele Sauros – saksofoni Joonas Tuuri – basso Frederik Emil Bülow – rummut

8.11. Klo 21.00 Rytmihäiriö -klubi: Varjosto

Jere Haakana – kitara Artturi Rönkä – kosketinsoittimet Juho Kivivuori – basso Ville Pynssi – rummut

15.11. Klo 21.00 Rytmihäiriö Klubi: Manuel Dunkel Standards Trio

Manuel Dunkel – saksofonit Eero Seppä – basso Jaska Lukkarinen – rummut

22.11. Klo 21.00 Rytmihäiriö -klubi: Second Wind Quintet

Tommi Tampio – kitara Kasper Haikonen – saksofoni Aapo Wikstén – piano Juuso Rinta – basso Ilkka Oksanen – rummut

23.11. Klo 20.00 Ninni & Mika + Iron Country Sisters

Sukunimensä artistinimestään pois jättäneet Ninni & Mika (Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen) julkaisivat uuden All Them Pretty Things

29.11. Klo 21.00 Rytmihäiriö -klubi: Selma Savolainen Quartet

Selma Savolainen – laulu Artturi Rönkä – kosketinsoittimet Joonas Tuuri – basso Jesse Ojajärvi – rummut

Rytmihäiriö

Vuodesta 1997 asti rytmiä Pitkänsillan paremmalle puolelle tuonut Rytmihäiriöklubi tarjoaa Stadin parasta livejazzia kaiken maailman tyyliin keskiviikkoiltaisin syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Kesä-elokuussa Rytmihäiriöklubin täyttää letkeänkevyt KesäJazz. Kotimaiset huippujazzmuusikot ja tuoreet lupaukset tarjoilevat kukin vuorollaan taidolla katettua, musiikillisella intohimolla ja improvisaatiolla maustettua jazzia koko kansan iloksi. Tunnelmallisissa illoissa on satunnaisesti myös ulkomaisia vierailijoita.

Elävä musiikki

Juttutuvan elävän musiikin illat ovat käsite. Ghettoblues- ja ghettobilly-illat esittelevät afroamerikkalaista juurimusiikkia ennakkoluulottomasti ja rajoja paukutellen, yleensä lauantai-iltaisin.
Musiikkitarjonnassa suurkaupunkien sykkeestä syntynyt eläimellinen svengi yhdistyy luontevasti syrjäseutujen juurevanrosoisiin soundeihin ja kesyttömään juottolabluesiin tai hurjaan honky tonk -ilakointiin. Tiedossa voi siis olla melkein mitä tahansa. Loistavat esiintyjät meiltä ja muualta sekä notkealla asenteella taidolla tehty musiikki hivuttavat tunnelman kattoon illasta toiseen.

Poliittisen historian klubi

Poliittisen historian klubin tarkoituksena on edistää yhteiskunnallista keskustelua valitusta aiheesta. Suosittu ja mielenkiintoisia ajankohtaisia aiheita esille nostanut klubi istuu Juttutupaan kuin nenä päähän, sillä politiikan pyörteet ovat olennainen osa Juttutuvan värikästä historiaa. Klubi-illoissa on keskustelijoina aiheeseen liittyviä eri alojen huippuasiantuntijoita.