29.4. klo 21 Ghettoblues: Big Creek Slim & Peter Nande (DK)

Big Creek Slim, syntymänimeltään Marc Koldkjaer Rune, on
tanskalainen, komeettamaisen nousun Euroopan blueskartalle tehnyt artisti. Big Creek Slim nimettiin kotimaassaan Vuoden bluesartistiksi vuonna 2015 ja hänen tuore levynsä _Keep My Belly Full_ valittiin Tanskan parhaaksi bluesjulkaisuksi 2016. Kitaristi-laulaja Marc on iältään vasta kolmekymppinen, mutta lauluääneltään erehdyttävästi Chicagon blueslegendojen kuuloinen. Blues onkin ollut hänelle lähes koko elämänmittainen intohimo.

Brasiliassa asuva Marc on keikkaillut ja levyttänyt Atlantin molemmin puolin, ja esiintynyt muun muassa legendaarisen bluespianistin Henry Grayn kanssa. Gray tunnettiin aikanaan Howlin’ Wolfin pianistina. Wolf onkin yksi Marcin esikuvista, lisäksi musiikillisina vaikuttajina voidaan mainita Muddy Waters, Robert Johnson, Elmore James ja Robert Nighthawk. Monille tutuista esikuvista Marc pystyy silti luomaan paitsi autenttisen myös samalla oman kuuloisensa soundin.

Taustallaan Big Creek Slimillä on suomalais-tanskalainen yhtye, jonka soittajat ovat säestäneet yhdessä ja erikseen lukuisia bluesmusiikin huippunimiä (James Harman, Billy Branch, Mark Hummel jne).

Big Creek Slim – laulu, kitara

Peter Nande – huuliharppu

Jaska Prepula – basso

Mikko Peltola – rummut